duminică, 18 ianuarie 2009

Flacara monetara(sursa:jurnalul.ro)

Deprecierea monedei naţionale în raport cu euro duce la scumpirea produselor ecologice, fără chimicale, în condiţiile în care cea mai mare parte a acestora sunt aduse din alte ţări europene.
Am majorat preţul produselor cu 10% de luna aceasta. Este vorba de marfa din import", a declarat Dana Răileanu, administratorul magazinului eco Leacul din Capitală. Ea a adăugat că majoritatea produselor pe care magazinul le comercializează sunt din import şi sunt plătite în euro, cu banii jos. Iar aprovizionarea cu alimente se face o dată pe săptămână. Motiv pentru care deprecierea leului faţă de euro se simte imediat.
"Încă nu am majorat preţurile, pentru că mai avem încă marfă adusă la sfârşitul anului trecut. Aşteptăm să vedem ce se mai întâmplă, să se mai aşeze lucrurile înainte să luăm o decizie, pentru că lumea e speriată de criză şi n-o să mai cumpere şi nu vrem să ajungem să tragem obloanele", a spus Bogdana Ghinescu, directorul magazinului Pukka Food. Cu toate acestea, dacă leul nu-şi va reveni, vor apărea şi scumpirile. "Anul trecut aveam calculele făcute pentru un curs de 3,7-3,8 lei pentru un euro, iar acum cred că va trebui să le facem la 4,3-4,5 lei/euro. Asta ar duce la o scumpire cu 20%-25% a produselor din import", a explicat Ghinescu.

Niciun comentariu: