duminică, 25 septembrie 2011

Flacara în cinci minute(sursa:Jurnalul National)

1.Ministrul olandez pentru imigraţie şi azil, Gerd Leers, are un discurs extrem de tranşant când vine vorba de aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. „Când vine vorba de securitatea graniţelor, se încheie orice prietenie în Europa”, spune Leers, care în cadrul şedinţei miniştrilor de Interne s-a folosit de o imagine drastică pentru a motiva opoziţia Olandei faţa de aderarea României. „Să ne imaginăm o uşă, închisă cu 8 lacăte de cea mai bună calitate. Dar dacă în faţa uşii stă cineva care lasă pe toată lumea să intre atunci avem o mare problemă”, a spus Gerd Leers, insinuând că România este un portar nedemn pentru „uşa” spaţiului Schengen. Chiar dacă ţara noastră a primit aviz favorabil şi îndeplineşte criteriile formale pentru aderare, oficialul olandez a identificat două motive suficient de puternice pentru a se opune: „Nu am constatat progrese semnificative în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate”
2.Premierul Belgiei, Yves Leterme, i-a transmis lui Emil Boc că operatorul poştal „bpost” (Compania naţională de poştă din Belgia) vrea acţiuni la Poşta Română. Surse oficiale participante la discuţie au declarat pentru Mediafax că bpost vrea să preia un pachet minoritar de acţiuni la CNPR.Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat în luna august că instituţia pe care o conduce discută cu reprezentanţii operatorilor poştali naţionali din Belgia, Austria şi Germania pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române, proces care va avea ca efect implicarea în managementul operaţional şi capitalizarea companiei.
3.Prima Doamnă a Franţei de-abia aşteaptă să nască. Şi nu pentru că ar vrea să revină la forma suplă de dinainte de sarcină, ci pentru a putea fuma sau bea un pahar cu vin. "Sincer, m-am săturat. Nu mai suport. Nu pot să fumez, nu pot beau un pahar cu vin. De-abia aştept să se termine", a declarat Carla Bruni Sarkozy pentru revista "Le Parisien".
4.Germanul Florian Mayer, al doilea favorit al turneului, s-a impus în finală la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 422.950 de euro.Mayer, locul 24 ATP, l-a învins în finală pe spaniolul Pablo Andujar, cap de serie numărul 4 şi 43 ATP, scor 6-3, 6-1, după o oră şi zece minute de joc.Florian Mayer a câştigat primul turneu din carieră, în cariera sa fiind prezent în alte patru finale, în timp ce Andujar, care are un titlu în palmares, pierde pentru al doilea an consecutiv la Bucureşti.

Niciun comentariu: