marți, 23 octombrie 2012

Dovleacul medicament si aliment in sezonul rece(sursa:Jurnalul National)

Dovleacul este o legumă săracă în calorii, ce nu conţine grăsimi saturate sau colesterol, însă este o sursă bogată de fibre, antioxidanţi, minerale, vitamine, fiind recomandată de dieteticieni pentru controlul colesterolului şi în reducerea greutăţii.
Culoarea galben-portocalie este dovada că dovleacul este plin de betacaroten, care îi conferă proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante.
Acestea împiedică apariţia bolilor cardiovasculare şi diminuează riscul apariţiei diabetului.
Dovleacul este recomandat persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, dar şi celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase.
Dovleacul copt este indicat persoanelor care suferă de anemie, deoarece este bogat în acid folic (vitamina B9).

100 g de dovleac asigură 70% din necesarul zilnic de vitamina A.

Niciun comentariu: