marți, 14 iulie 2009

indignare

Iata ca aud si citesc ca Rromânia ar fi una din puţinele ţări din lume care sancţionează penal violul marital.La modul cel mai sincer, am rămas mut. În rromânia, 30% din femei iau bătaie în cadrul familiei. Există si femei omorâte de către soţi. Femei care sant scoase în stradă dezbrăcate pentru că au făcut mâncare proastă .Femei care fac foamea sechestrate în case. Femei care suferă precum a suferit Hristos pe cruce pentru că au copii cu un sot idiot şi nu vor să îi lase fără tată.
La toate aceste cazurisi multe altele, ce face statul român? Nimic. Femeile, dacă nu iau bătaie la sange , nu pot depune reclamaţie la poliţie. Nu că nu le-ar da voie legea. Pur şi simplu nu se bagă politia i. Cică sunt cazuri în familie.Femeile nu pot cere ca soţul care le-a agresat să nu aibe voie să se apropie de ele. Nu exista cadru legal.Femeile nu îşi pot lua copiii de lângă un soţ dement, dacă nu au acordul acestuia. Iar dacă reuşesc să fugă, le aduce poliţia înapoi. Ca să reîntregească familia.
În schimb statul român sancţionează violul în cadrul căsniciei. Adica daca soata nu vrea sa faca sex,nu vrea.Si insistentele barbatului egal viol.Sant de acord cu toate acestea.Mi-aduc aminte ca pe vreumuri Partidul Comunist Roman incerca sa impace cuplurile si numai acolo unde nu se mai putea urma despartirea iar sotu avea de suiferit,mai ales daca era menbru de partid..Si ce daca nu vrea sotia sa faca sex in momentul vrerii barbatului.Frumos,barbatul asteapta o alta zi!..Dar daca femeia este luata la bataie?.Am inteles toate acestea.Dar ce ne facem cu donisoarele ,doamnele secretare care sant violate pshic,prin promisiuni materiale,functii sau altele,si de fapt nu este asa,de catre sefii lor? Ce ne facem cu aceste femei?Ce ne facem cu aceste femei care de dragul functiei nu vor sa raporteze?

Niciun comentariu: