joi, 1 aprilie 2010

Flacara la minut!..(Sursa Jurnalul National)

1. Cine nu îşi actualizează datele personale la banca unde are un cont sau un credit riscă să nu mai aibă acces la conturi de la 1 aprilie. Şi asta pentru că la sfârşitul acestei luni expiră termenul dat de BNR băncilor pentru a-şi actualiza bazele de date referitoare la clienţii pe care îi au. Stimularea creditării, unul dintre motoarele principale ale creşterii economiei, pare să fie una dintre ţintele Băncii Naţionale a României (BNR) când ia decizii cu privire la evoluţia dobânzii de politică monetară, spun analiştii economici atât cei locali, cât şi cei regionali.
„Hotărârea de reducere a dobânzii de politică monetară are la bază dorinţa BNR de a stimula creditarea şi de a susţine relansarea economică, în condiţiile în care evoluţia favorabilă a inflaţiei şi cursul de schimb permit acest lucru", ne-a declarat Rozalia Pal, economist-şef al UniCredit Ţiriac Bank.În ultimul an, băncile au cerut în mod agresiv scăderea dobânzii de politică monetară, motivând că ele nu pot coborî dobânzile până ce BNR nu face acest lucru.


2. Credincioşii care vor lua parte la slujba de Înviere trebuie să se îmbrace gros deoarece temperaturile vor fi scăzute. Lucrurile se îmbunătăţesc în prima zi de Paşti, atunci când maximele vor ajunge la 20°C sau chiar peste

3. De astăzi, medicii de familie nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite, bilete de trimitere şi concedii medicale, deoarece pe 31 martie le-au expirat contractele cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

4. Toate mijloacele de transport în comun ale RATB s-au retras de pe trasee, de la ora 7.30, în Capitală, nemaicirculând niciun troleibuz, autobuz sau tramvai.
În mai multe cartiere ale Capitalei şi în zonele periferice traficul rutier a fost îngreunat, în zonele unde nu există staţii de metrou şi unde circulaţia este, de obicei, intensă. Printre aceste zone se numără cartierele Militari, Drumul Taberei sau Băneasa.
Staţiile de metrou au fost mai aglomerate în jurul orelor 7.00 - 9.00, însă,spre amiaza, numărul oamenilor care aşteaptă în staţii nu a fost semnificativ mai mare.
Angajaţii RATB sunt nemulţumiţi de salariile mici şi de faptul că nu au semnat contractul colectiv de muncă pe acest an. Protestul a fost organizat, spontan, miercuri noapte, când angajaţii RATB, nemulţumiţi că le-au fost reduse veniturile salariale, au ameninţat că in aceasta dimineaţă nu vor mai ieşi cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee.

Niciun comentariu: