marți, 11 noiembrie 2008

Sindicatele au respins acordul propus de Guvern(Sursa Mediafax si Adevarul Online)

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a plecat de la întâlnirea de la Guvern convocată de premierul Tăriceanu, anunţând că organizaţia pe care o conduce nu va semna un acord cu Executivul.
Sindicatele din învăţământ, respectiv Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Federaţia Alma Mater şi Federaţia "Spiru Haret" au participat la întâlnirea cu Guvernul, dar nu au semnat niciun acord privind o majorare salarială mai mică de 50%, aşa cum prevede legea votată la sfârşitul lunii septembrie în Parlament.
Primul care a ieşit de la întâlnirea de la Palatul Victoria a fost preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea. El a spus că sindicatul pe care îl reprezintă nu va niciun document cu actualul Executiv.
"Actualului Guvern în două săptămâni îi expiră mandatul. Aşteptăm ca legea să fie elaborată de noul Guvern. Noi suntem acum în situaţia în care întocmim dosarul pentru a contesta şi noua Ordonanţă de Urgenţă. Legea unică a salarizării în sistemul bugetar nu este acum o prioritate pentru noi", a declarat preşedintele FSLI, precizând însă că este de acord cu principiile pe baza cărora ar trebui să fie elaborată legea.Pe de altă parte, liderul BNS, Dumitru Costin, a afirmat, marţi, că a semnat acordul, însă a precizat că există discrepanţe mari între acestea şi modul cum a fost constrută politica salarială pentru anul 2009, transmite Mediax.

Niciun comentariu: