sâmbătă, 29 noiembrie 2008

A venit vremea scolilor pe chat(sursa:www.intratest.ro)

Nevoia de formare profesionala

Intr-o societate bazata pe progres tehnico-stiintific si aflata in permanenta schimbare, individul se confrunta cu nevoia de a dobandi noi competente, de a-si reinnoi bagajul de cunostinte si abilitati, cel putin o data la 2-3 ani, prin participarea la programele de formare profesionala. Investitia in resursa umana, cel mai valoros activ al unei organizatii, se dovedeste a fi una inteligenta si de lunga durata, chiar daca implica anumite costuri si rezultatele nu se observa imediat. Aplicarea principiului celor “3l” - “lifelong learning” (invatarea continua), genereaza beneficii atat companiilor cat si angajatilor, prin crearea unei forte de munca bine calificate, prin cresterea competitivitatii, a productivitatii si a dezvoltarii personale.

Formarea profesionala in UE si pe glob

Sistemul de formare profesionala continua joaca un rol important in reducerea diferentelor intre statele membre ale Uniunii Europene, prin furnizarea de resurse umane necesare dezvoltarii economice. Chiar daca intr-o societate si o economie bazate pe cunoastere sistemul traditional nu mai este suficient pentru o cariera de succes, instruirea permanenta este departe de a deveni o realitate pentru toti angajatii. In medie statele membre ale Uniunii Europene aloca cam 5% din PIB pentru domeniul educatiei si al formarii profesionale, cu mari diferente de la o tara la alta, situandu-se intre 3,1% - Romania si 8,2% - Suedia si Danemarca. Nici in ceea ce priveste sectorul privat, Romania nu se pozitioneaza mai bine - 0,5% din costul muncii, cheltuieli suportate de intreprinderi pentru formarea profesionala, in comparatie cu Danemarca - 3.0%

Parintii numai au timp de a face lectii cu copii,tocmai din cauza nevoii de un serviciu mai bun si mai banos

Intr-o societate a informatiei, in care Internetul a devenit un punct de referinta, parintii datorita serviciului prelungit asigura propriilor copii un acces facil si rapid la instruire, la cunoastere, pentru a dobandi noi abilitati necesare progresului, succesului si competitivitatii in viata de zi cu zi,dar si la scoala in competitia cu ceilalti elevi. Cel mai important este ca ca copii dumneavoastra sa obtina informatia de care au nevoie si sa foloseasca internetul in scop util. Pentru aceasta, specialistii Intratest va ofera in completarea instruirii traditionale programe e-learning in concordanta cu necesitatile fiecaruia dintre elevi.Trebuie doar sa stiti sa alegeti ceea ce va este necesar!..Desi mai exista cate o bunica prin preajma aceata nu asigura decat supravegherea copilului.

Niciun comentariu: