duminică, 28 iunie 2009

Trei luni cu temperaturi de peste 35°C(meteoromania.ro)

Temperaturile medii ale lunii iunie care se scurge au depăşit valorile climatologice. Cele mai mari valori de temperatura au depăşit 35°C în sudul ţării, iar cele mai mici valori termice pot coborî sub 10°C în zonele depresionare din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii au fost deficitare în cea mai mare parte a ţării. Instabilitatea atmosferică a fost accentuată şi s-a manifestat prin averse de ploaie, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie şi izolat de grindină.

Media lunară a lunii iulie se va situa peste valorile normale. Sunt aşteptate intervale cu zile caniculare succesive, în care maxima va trece lejer de 35°C, şi nopţi tropicale, în care minima nu va coborî sub 20°C. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină

În luna august a verii temperaturile se vor menţine în continuare ridicate. Cele mai mari valori vor depăşi 35°C, dar cele mai mici valori termice pot coborî sub 5°C în zonele depresionare. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, exceptând zone din sud-estul ţării unde se vor situa sub limitele normale. Ploile vor păstra caracterul de aversă, vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină.

Niciun comentariu: