luni, 24 iunie 2013

Flacara de sanatate

1.
Se ştie că nucile ameliorează calitatea spermei. Dar mai nou, s-a dovedit că, în cazul femeilor, nucile reduc riscul de diabet tip 2. Un studiu nutriţional realizat în Statele Unite pe un eşantion de 140.000 de femei, cu vârste între 35 şi 77 de ani, demonstrează că opt nuci pe săptămână reduc considerabil riscul de diabet tip 2. De asemenea, despre nuci mai ştim că reduc nivelul colesterolului şi luptă contra radicalilor liberi, graţie antioxidanţilor aflaţi din belşug în acest aliment. Diabetul tip 2 reprezintă 90% dintre cazurile de diabet şi este mai frecvent la persoanele predispuse genetic la această boală. Studiile arată că factorul genetic predispozant poate fi ţinut sub control prin activitate fizică şi alimentaţie echilibrată. (sursa:www.jurnalul.ro)
2.Rozmarinul conţine o substanţă activă foarte valoroasă din care poate fi pus la punct un tratament pentru ochi şi creier, susţine cercetătorul Emmanuel De Viel, într-un articol publicat în revista Investigative Ophtalmology and Visual Science. El a explicat că, în urmă cu câţiva ani, o echipă de cercetători de la Institutul Sanford-Burnham (SUA) a demonstrat că un acid extras din frunze de rozmarin, numit carnosol, prezintă un puternic efect antioxidant, care poate lupta contra leziunilor provocate de radicalii liberi la nivelul creierului. Recent, cercetătorii au testat acest efect terapeutic şi asupra celulelor retinei afectate de radicali liberi. Acesta constituie un factor de risc major în apariţia degenerescenţei maculare legate de vârstă, o afecţiune oculară ce se poate solda cu orbirea. Autorii acestui nou studiu au observat că acidul carnosol din compoziţia rozmarinului produce enzime antioxidante care scad nivelul radicalilor liberi ce atacă retina. Pornind de la aceste observaţii ştiinţifice, cercetătorii dezvoltă în prezent un tratament bazat pe derivaţi ai carnosolului pentru prevenirea degenerescenţei maculare şi a leziunilor cerebrale specifice demenţei Alzheimer.
(sursa:www.jurnalul.ro)
3.Te supara articulatiile, ai o durere de cap groaznica sau o masea care te supara? Inainte de a lua o multime de medicamente care iti vor afecta si stomacul, incearca remediile naturale.
Exista numeroase solutii pentru dureri pe care natura ni le ofera. Incearca sa te tratezi cu aceste calmante naturale propuse de prevention.com si rezultatele nu vor intarzia sa apara
Capsaicina, componenta activa din ardeiul iute actioneaza la nivelul receptorilor nervosi si are capacitea de a imbunatatii gradul de suportabilitate la durere. Consumati constant, ardeii iuti cresc rezistenta la durere in 3-5 saptamani.
In jur de 40% dintre pacienti observa o ameliorare a durerii dupa ce folosesc capsaicina 2 saptamani. Restul de 60% au parte de acelasi rezultat dupa 2 luni, dupa cum arata un studiu realizat la Oxford. Pacientii de la New England Center for Headache scapau de migrene si dureri de cap dupa ce isi aplicau crema cu capsaicina pe interiorul narilor.(sursa:www.jurnalul.ro)

Niciun comentariu: