marți, 23 martie 2010

flacara de veghe in cinci minute(sursa:Antena 1 & Jurnalul National)

1.Femeie de 89 de ani, omorâtă bestial în Munţii Apuseni
Agenţii Postului de Poliţie Vadu Moţilor, judeţul Alba, au desfăşurat marţi cercetări cu privire la moartea suspectă a unei persoane de sex femeiesc, de 89 ani, din aceeaşi comună. Atât poliţiştii din comună, cât şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Câmpeni s-au deplasat la imobilul în care se afla decedată o persoană de sex femeiesc, I.D., de 89 ani, din comuna Vadu Moţilor. Din primele cercetări, în urma examinării sumare a cadavrului, s-a constatat că acesta prezenta o plagă la nivelui feţei şi mai multe echimoze la nivelul membrelor inferioare. În urma efectuării necropsiei, concluziile preliminare indică faptul că moartea femeii a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţa respiratorie consecutivă unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale, leziunile fiind produse, cel mai probabil, cu corpuri dure.

2.Guvernul amână cu şapte luni recensământul din martie 2011
Guvernul a decis ca perioada de derulare a unui nou recensământ în România să fie amânată cu şapte luni, până în luna octombrie 2011, invocând atât amploarea operaţiunii şi timpul scurt rămas până la culegerea datelor, cât şi necesitatea ca efortul financiar să fie decalat spre finele anului 2011.Astfel, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca recensământul populaţiei şi al locuinţelor din România să fie derulat în octombrie 2011, şi nu în martie 2011, cum a fost stabilit iniţial. Amânarea cu şapte luni a momentului de organizare a recensământului este justificată de Guvern prin faptul că, în anul 2011, Institutul Naţional de Statistică are obligaţia, în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare, să efectueze două cercetări statistice


3.BNR.

Adoptarea legii falimentului personal ar putea forţa băncile să caute garanţii suplimentare pentru finanţare şi va restricţiona accesul la credite, susţine Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR,arătând că banca centrală a transmis Parlamentului un punct de vedere defavorabil proiectului.
"Proiectul legii falimentului personal în aparenţă este generos. În esenţa lui însă, este posibil să ne trezim în faţa unor prevederi legale care să provoace o presiune puternică asupra unui sistem, mă refer la sistemul bancar, care şi aşa suportă un proces de încetinire a creditării. Într-un moment în care aşteptăm zorii încrederii în economia noastră, care să stimuleze băncile să relanseze creditarea, un astfel de act normativ ar putea să descurajeze procesul şi să vedem băncile în căutare de garanţii peste garanţii ca să dea un credit", a declarat Vasilescu pentru MEDIAFAX.

4. Medicamente
Preţul la medicamente nu va creşte în urma măsurilor "reformatoare" din contractul-cadru pe 2010 al CNAS, a declarat, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Nicolae Lucian Duţă.El a mai susţinut că România are un sistem medical cel mai puţin predictibil din Europa, iar actul medical e la latitudinea fiecărui medic, neexistând un control al medicamentelor nici la farmacii, nici la medicii care le prescriu. "Suntem singura ţară din Europa fără un control al medicamentelor", a arătat reprezentantul CNAS.

Niciun comentariu: