marți, 24 martie 2009

Alimentatia in functie de grupa sanguina (sursa www. femina.ro)

Flacara de veghe va propune dragi cititori si cititoare regim alimentar in functie de grupa sanguina a fiecaruia.
Dr Peter D'Adamo, autorul cartii "Eat Right For Your Type" (Mananca potrivit pentru tipul tau de singe) este de parere ca grupa sanguina a unei persoane poate influenta modul in care organismul simileaza/pierde in greutate.
Astfel apar patru tipuri diferite de regimuri alimentare, in functie de cele patru grupe de sange.
Potrivit creatorului acestor regimuri, alimentatia corespunzatoare fiecarei grupe sanguine in parte nu numai ca ajuta la mentinerea sanatatii organismului, dar este si recomandata in cazul in care se doreste pierderea in greutate, acest lucru realizandu-se fara a compromite in vreun fel sanatatea.
Grupa sanguina O: vanatorul
Pentru cei cu grupa sanguina O este indicata o alimentatie bogata in proteine, bazata in special pe carne si peste si lipsita de lactate

Grupa sanguina A: cultivatorul
Celor cu grupa sanguina A le este recomandat un regim alimentar vegetarian sau cat mai sarac in carne.
De asemenea este benefic consumul de paste, nuci si seminte.
Grupa sanguina B: este considerata de catre Dr D'Adamo o grupa "nomada", singura din cele patru care tolereaza la capacitate maxima lactatele.
Grupa sanguina AB: este numita "enigma" pentru ca nu are caracteristicii foarte bine definite, iar regimul alimntar indicat se situeaza undeva intre cel recomandat pentru grupa sanguina A si cel recomandat pentru grupa sanguina B

Niciun comentariu: