miercuri, 4 martie 2009

retete de post(sursa gastronomie.ele.ro)

optStimati cititori 'Flacara de veghe' va propune cateva retete de post

Salata verde cu fructe

Salatele sunt cel mai usor de preparat si asa este si salata verde cu fructe. Va recomandam aceasta reteta de salata verde cu fructe, pentru ca va veti delecta cu cu o salata delicioasa, care va va aduce un aport crescut de vitamine si minerale. Consumati salata verde cu fructe ori de cate ori puteti si va veti simti in forma si plin de energie.

Ingrediente
1 mar mare 1 salata verde 3 tije tinere de telina 4 miezi de nuca 50 g stafide 100 ml ulei de masline 2 linguri otet de mere 1 lingura miere de albine sare si piper dupa gust


Mod de preparare
Se spala salata, frunza cu frunza sub jet de apa, se scurge, se taie in suvite subtiri si se pune intr-un castron; Se spala tijele de telina, se curata de partea tare, se taie rondele subtiri, se amesteca cu salata si se pune la rece; Separat se pune uleiul intr-o cratita, se incalzeste putin si se amesteca cu mierea si otetul, pana se obtine o emulsie spumoasa; Se adauga in sos si stafidele tinute in prealabil 10 minute in apa calduta pentru hidratare; Se scoate salata de la rece si se asezoneaza cu sosul obtinut, iar pe deasupra se adauga felii subtiri de mar si miez de nuca, rumenit usor in cuptor si taiat bucati mari.

Salata de doveac cu miere si nuci
Salata de dovleac cu miere si nuci - Probabil ca, n-ati intalnit pana acum o reteta mai rapida ca aceasta. Salata de doveac cu miere si nuci este nutritiva, sanatoasa si delicioasa!
Ingrediente
500 g dovleac 1 lamaie 1/2 pahar nuci 4 linguri miere

Mod de preparare
Dovleacul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu suc de lamaie si miere.
Se serveste cu coaja rasa de lamaie si nuci maruntite.


Ciorba de verdeturi
Ciorba de verdeturi proaspete este excelenta primavara, cand explozia de verdeturi si legume ne inunda pietele. Aceasta ciorba de verdeturi sanatoasa ne va ajuta sa ne subtiem sangele si sa ne revenim in forma dupa mesele prea imbelsugate de Paste. In plus ciorba de verdeturi este chiar placuta si hranitoare.
Ingrediente
5 legaturi de loboda 5 legaturi de stevie 1 ceapa 1 morcov 1 lingura de orez 1 lingura de ulei 1 legatura de leustean otet (zeama de lamaie) sare dupa gust
Mod de preparare
Loboda si stevia se spala in mai multe ape, se taie marunt; Morcovul si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la fiert in 3 l de apa cu sare, se adauga orezul, uleiul; La sfarsit se acresc dupa gust, se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste cu sare.

'Frigarui' din fructe
'Frigarui' din fructe este perfect ca un desert savurat in timpul unei cine romantice sau in timpul meselor organizate pentru zile de nastere.
Ingrediente 1 rodie 2 mango 3 kiwi 4 portocale 1 grapefruit 1 lamaie 6 capsuni 6 smochine proaspete 3 linguri zahar pudra


se toarna sucul de la jumatate de portocala, jumatate de grapefruit si jumatate de lamaie, se adauga si zaharul pudra si se amesteca pana devine o pasta omogena;
Peste aceasta pasta se rade coaja de portocala si de lamaie, nu foarte multa; Portocalele, grapefruitul si mango se taie bucati potrivite nici prea mari, nici prea mici
Se iau 6 betisoare pentru frigarui si se pun fructele in ce ordine preferati: o capsuna, o bucata de mango, una de kiwi, una de portocala, o smochina si una de grapefruit;
Fiecare betisor cu fructe se pune pe o farfurie alba si peste ea se toarna 3 linguritede sos , dar sa nu acopere fructele in intregime; Pentru ornare se folosesc boabe de rodie sau putina frisca cu 2 felii de capsuna deasupra.

Niciun comentariu: