duminică, 29 martie 2009

Pe scurt

1. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România democrata a trecut la ora oficială de vară, ceasurile fiind date înainte cu o oră, astfel că ora 03:00 a devenit 04:00. După ce ceasurile au fost date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. cea mai scurtă zi din an, având numai 23 de ore. Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 04:30 şi apune la ora 20:00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial. N-am sa inteleg niciodata de ora 3 sa devina ora 4 si nu ora 24 sa devina ora1 sau ora 23 sa devina ora 24!..Reprezinta un mister sa asa va ramane!..(Mediafax)

2. Subofiţerul Floricel Achim şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov , acuzaţi de trădare prin transmitere de secrete şi spionaj, rămân în arest pentru cel puţin 30 de zile, după ce instanţa supremă a respins recursul celor doi faţă de prelungirea arestării, dispusă de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax. Cei doi au fost arestaţi preventiv, la 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, pentru 29 de zile.

3. Cetăţeni români au fost întorşi ieri de la graniţa cu Republica Moldova, numărul total al persoanelor care nu au putut intra pe teritoriul moldovean dinspre România ajungând la 250, începând de joi. Printre cei respinşi în Vama Albiţa, deşi aveau acte în regulă şi contracte ferme în Moldova, se numără şi membrii trupei Class şi solista Anda Adam.(Mediafax)

Niciun comentariu: